Categories
Geen categorie

Ik hoor graag jouw mening

(De reeds geplaatste reacties leest u onderaan de pagina!)

Strong Testimonials form submission spinner.

Verplicht

Je volledige Naam
Je e-mail adres
Wat vond u van uw rondleiding?
rating fields

rondleiding kerkhof Haacht

Zeer boeiende rondleiding, met niet alleen weetjes over enkele lokale bekendheden of beruchtheden, maar ook over de evolutie van kerkhoven en begrafenissen doorheen de jaren. De mondmaskerplicht weerhoudt Danny er niet van om op duidelijke, verstaanbare en vaak ludieke wijze zijn boodschap over te brengen. Knap gedaan!

Nans Van Herck

Bezoek aan het kerkhof in Haacht

Een bezoek aan het kerkhof in Haacht? We wisten niet goed wat ons te wachten stond. Zou het wel de moeite zijn? We wonen hier amper zes jaar … Zou het verhaal over illustere overleden Haachtenaren ons wel boeien?
Maar wat een verrassing! De rondleiding was boeiend, gevarieerd, duidelijk en doorspekt met de nodige kwinkslagen. In deel 1 kregen we een interessante kijk op de historische groei van kerkhoven. Over rijke stinkerds en andere toffe weetjes. In deel 2 hoorden we de verhalen van enkele van die illustere Haachtenaren. En ja: de moeite om naar te luisteren!
Danny heeft dat prima gedaan! Zijn rondleiding was niet alleen historisch correct … we voelden ons op het einde precies een beetje meer Haachtenaar. Een aangename namiddag met corona veilig verstopt achter mondmaskertjes ..
Proficiat!

Jo Vranckx

bezoek begraafplaats

was goed doordacht,bij Mille v/d Sema,had je er kunnen op wijzen dat zijn zus(bazin v/d Disco GV) over hem begraven lag, Rosa was ook een figuur waar wat over te vertellen valt?

Roger&Ria De Weerdt-van Camp

Review kerkhof Haacht

Danny gidst met veel enthousiasme en uitgebreide achtergrondkennis. We vinden de foto’s die hij liet zien een mooie meerwaarde. Daarnaast maakt hij al eens een grapje. Danny is een geboren verteller en daardoor blijft veel informatie makkelijk bij.
Veel bijgeleerd!

Gwendolien Halsberghe

Schitterende rondleiding op het kerkhof

Schitterende rondleiding op het kerkhof van Haacht gevolgd. Gids Danny kent alle data en namen moeiteloos uit het hoofd en vertelt zijn verhalen met flair en hier en daar een grapje. Wij hebben genoten!

Winke Dejaegher

Geleid bezoek Kerkhof Haacht

Een waardevolle rondleiding met oog voor het grotere plaatje: Geschiedenis en ontwikkeling van Kerkhoven door de eeuwen heen. Om vervolgens in te zoemen op lokale verhalen van beroemde Haachtenaren.

Dit alles op een vlotte en enthousiaste wijze vertelt. Beslist een aanrader.

Kevin Pluym

Rondleiding begraafplaats Haacht 4 okt – 14u

Danny is een fantastische gids, heel veel kennis en nooit een moment van twijfel. Ik vond de rondleiding super interessant ook al wist ik niet wat ik ervan kon verwachten. Heel leuke insteek, met een beetje achtergrond en dan specifieke verhalen over de mensen zelf…ik geef dit echt een 10/10.
Je bent een geboren gids en ik kom zeker nog naar andere!

Sandra Vermeylen

Kerkhof Haacht vertelt … 4/10/2020

Onder een herfstzonnetje, ontdekte ik op 4/10/2020, vele nieuwe dingen over zowel begraafplaatsen als kerkhoven. Ook werden er verschillende Haachtse personen van vroeger in de kijker gezet, mensen waar ik vroeger regelmatig over hoorde praten. Het was een leerrijke ervaring met vele feiten die op een humoristische manier naar voren gebracht werden. Een aanrader !
Françoise Orban

Françoise Orban

kerkhofwandeling Haacht

Danny heeft ons tijdens de kerkhofwandeling een zeer interessante maar ook onderhoudende uitleg gegeven over kerkhoven in het algemeen en het Haachtse kerkhof in het bijzonder. Duidelijk verstaanbaar en met de nodige materialen brengt hij het kerkhof tot leven. Een aanrader!

Tom Pauwels

Rondleiding begraafplaats Wespelaar

Beste Danny,

De rondleiding op de begraafplaats van Wespelaar was top. Zelden zo een goede gids gehad. Na afloop echter geen duit in het klakje gedaan vermits ik enkel 50€ op zak had, volgende keer zal het x 2 zijn. Nadien heb ik nog de kerk bezocht en begreep waarom er geen kerkhof was. Als Oostendenaar weet ik te weinig af van deze streek en lijkt het me enorm boeiend om verdere zaken te ontdekken.
Groeten

Ginette Vansteenkiste

Rondleiding “Het kerkhof vertelt”

Mijn man Hubert en ikzelf hebben absoluut veel genoten van de rondleiding “Het kerkhof vertelt”. We waren er op eigen houtje al eens geweest enkele weken geleden, maar door uw “vertelling” hebben we veel gezien en begrepen dat we als individuele bezoeker niet opmerkten of konden weten.

U spreekt met een klare, goed verstaanbare stem, u wacht geduldig tot de ganse groep bij mekaar is en iedereen dus alles kan volgen, u zorgt dat iedereen een goed luister- en kijkplaatsje heeft (en toch was er voldoende distancing), uw uitleg is niet te kort en niet te lang, het belangrijkste wordt gezegd maar er is ook plaats voor de “petites histoires”, u spreekt vlot in een voor iedereen begrijpelijke taal. Kortom: het was aangenaam, interessant en goed gebracht. Bedankt!

Irène Goossens en Hubert Hendrickx

rondleiding begraafplaats Wespelaar

Ik was aangenaam verrast, veel herinneringen opgehaald en veel
bijgeleerd over de geschiedenis van kerkhoven en begraafplaatsen
in het algemeen. Heel aangenaam en goed verstaanbaar om naar
Danny te luisteren.
Voor mij was Wespelaar interessant omdat ik er opgegroeid ben
waren de verhalen over de plaatselijke overledenen zeer herkenbaar.
Een dikke proficiat Danny.

Van Looy Mady

Kerkhof Wespelaar

Met een leeg blad en amper een jaartje woonachtig in Wespelaar, gingen we luisteren naar Danny op het kerkhof van Wespelaar. We leerden heel wat bij over de geschiedenis van de kerkhoven, Haacht en de belangrijke figuren die er begraven liggen. Zijn uitleg werd boeiend gebracht, ondersteund door het nodige fotomateriaal en leuke weetjes en grapjes. Wij hebben er erg van genoten en kijken uit naar een volgende gidstoer in de buurt! Heel fijne manier om het verleden van je streek te leren kennen!
Bedankt Danny voor de fijne namiddag!

Tina Nicolaï

Geleid bezoek op het kerkhof van Wespelaar

Beste Danny,
Hoewel ik te Tongeren woon heb ik toch met Wespelaar via mijn vrouw een band. Ik ben dan ook aangenaam verrast door uw uiteenzetting die zowel interessant was voor de bewoners evenals voor onrechtstreekse betrokkenen (zoals ik). Na de duidelijke algemene historiek over kerkhoven was het bezoek aan een belangrijk graf links en rechts op het kerkhof zeker de moeite waard. De afwisseling met af en toe een “wistjedatje” werd zeker gesmaakt.
Dikke merci voor uw klare, duidelijke en wetenswaardige uiteenzetting.

Roger Crosiers

Gids voor Beerwalk Leuven

Superenthousiaste gids met heel veel kennis over de geschiedenis van Leuven. We hebben met hem een heel aangename namiddag doorgebracht tijdens een Beerwalk!

Céline

Het kerkhof vertelt (Wespelaar)

Zeer boeiende en interessante rondleiding gekregen.
Danny doet dit met een duidelijke en aangename stem.
Zijn puik opzoekingswerk brengt hij heel vlotjes en met fijne humor.
Ondertussen is het zo’n 14dagen geleden, maar verrassend hoeveel er is blijven hangen van de historische vertellingen. Wanneer we de komende weken naar de begraafplaats gaan, zullen we ons graag herinneren aan Danny’s vertellingen over de Wespelaarse geschiedenis.
Opm : iets verder van Wespelaar, de rondleiding door Danny in de St Michielskerk te Leuven (Naamsestraat) was eveneens meer dan de moeite waard. De mooie barokkerk, één van de zeven wonderen van Leuven. Een echte aanrader! Super bedankt. Smaakt naar nog…

Ann en Johan

Begraafplaats Haacht

Zeer verrassende rondleiding over een toch niet zo alledaags onderwerp. Goed gebracht met duidelijke schetsing van begrafenisrituelen doorheen de latere geschiedenis. Goed dragende stem en doorspekt met de nodige vrolijkheid.

Denise Van Assselberghs

Begraafplaats Haacht 9/5/2021

Danny is een gepassioneerde gids geworden. Hij woont al heel zijn leven in Haacht, praat heel duidelijk en is bijzonder goed geïnformeerd. Volgende maand volg ik met een vriendin alweer een andere rondleiding met hem, nu langs verschillende gebouwen in Haacht.

Gerd Cavents

Rondleiding op het kerkhof van Haacht

We hebben genoten van deze boeiende en uitvoerige rondleiding!
Naast een kort overzicht van de geschiedenis van het ‘begraven’ , naargelang je financiële toestand in, rond, of ver van de kerk, hebben we veel bijgeleerd over een aantal opmerkelijke graven en bekende Haachtenaren.
Tof gedaan!

Nicole Verhoeven

Bezoek begraafplaats Wespelaar

Danny weet een groep te beklijven met inhoud, humor en anekdotes. Het bezoek aan de begraafplaats in Wespelaar gaf een algemene historische kijk over de rol van kerkhoven én begraafplaatsen. De levensverhalen van de meest bekende overledenen bracht mij een interessant en dieper inzicht in de geschiedenis van mijn dorp.

Frank Vannetelbosch

bezoek begraafplaats Wespelaar

Interessante en leerrijke rondleiding. Hierover weer nieuwe dingen bijgeleerd en de geschiedenis van belangrijke personen van Wespelaar.
Het wordt op een heel aangename manier bijgebracht.
Zoals steeds bij Danny,een echte aanrader!

An De Lathauwer

Rondleiding kerkhof Wespelaar.

Een heel goed gedocumenteerde rondleiding. Een vlotte spreker en allerlei leuke weetjes.
We hebben ervan genoten.
Eddy Miranda Heylighen Duez

Duez Miranda

Kerkhofwandeling wespelaar

Zeer fijne ervaring ! Boeiend verteld door begeesterde en geïnformeerde gids!Materie die gauw saai zou kunnen worden bleef steeds onze aandacht krijgen.
Pluim voor de gids, volgende keer zijn we er terug bij voor andere wandeling.
Peter en Kris

Kris Brigitta

Haacht vroeger en nu

Ik heb enorm genoten van de wandeling met uitleg. Ik heb alvast veel bij geleerd over Haacht waar ik nu sinds 1988 woon. Danny is een heel goede verteller, weet heel veel over zijn onderwerp en wist ons echt te boeien. Zeker een aanrader!

Martine Demeyer

Hogt vruger en na – 23 mei 2021

Een zeer leuke wandeling met passie gebracht door Danny – als onze inspirerende gids.

Als geboren en getogen Hochteneer vond ik het zeer verrijkend om deze wandeling mee te maken en informatie te vernemen die ik ervoor niet wist. Zoals de Sema als samentrekking van Sonia-Emile-Madeleine ……
Het Keizershof dat helemaal niet onder die naam gekend was danwel . “Bij het warm vlees …. “ :-))
Kortom – een leuke wandeling, boeiend toegelicht door Danny, en heeft als 65-jarige Haachtenaar heel wat herinneringen bij mij naar boven gebracht.

Voor herhaling vatbaar !!

Danny Buls

Hocht vruger en na

Aangename uiteenzetting , Danny blijft de aandacht van de ganse groep houden , dat zegt alles .

Vlotte verteller , de ganse inhoud uit de ” losse pols” .

Knap , doe zo verder .

Luc Devos

Luc Devos

Haacht vroeger en nu

Het was een heel boeiende en leerrijke namiddag. Voor ons als inwijkelingen kwamen we allerhande nieuwsjes te weten.
Het was dan ook heel mooi en met de nodige humor gebracht. Spijt dat we het kerkhof niet mee gedaan hebben.
Hebben er van genoten. Een dikke proficiat!!!

Vander Elst Mariette

Hocht vruger en na

Het was een aangenaam en interessant parcours met een goede mix van data, feiten en veel leuke weetjes. Het gaf ons als niet geboren en getogen Haachtenaars een beeld van hoe bepaalde plaatsen er vroeger uitzagen. Het werd allemaal luid en duidelijk gebracht op een boeiende manier!

Koen Segers

Wandeling Hocht vruger en na

Interessante wandeling doorheen Haacht met verschillende weetjes en datjes, gespekt met een historische achtergrond of een vergeten ritueel, gebouw of persoon. een aanrader.

Katharina Meulemans

St Michielskerk Leuven

Broer en ik hebben zéér genoten van de rondleiding door Danny in de St Michielskerk te Leuven.
Langer dan 1 uur non-stop zéér professioneel, klaar en duidelijk de historiek van de kerk doorspekt met geestige opmerkingen.
Een aanrader en zeker voor herhaling vatbaar.

Julienne Vandingenen

Rondleiding Sint-Michielskerk Leuven

Vandaag uitstekende rondleiding bijgewoond over de Sint-Michielskerk in Leuven. Weeral een stukje boeiende geschiedenis van de stad geleerd.
Bedankt Danny!

M Persoons

Rondleiding St Michielskerk Leuven

Aangename interessante rondleiding met een toetsje humor.

Dominique Van Dievoet

Sint Michielskerk

Duidelijke uiteenzetting vanaf het ontstaan v/d kerk tot vandaag.
Ondanks mijn basis-kennis over de St Michielskerk , kon Danny mij verschillende weetjes bijbrengen .
Dit alles gebracht , uit de ” losse pols” , geweldig .

Luc Devos

Sint Michielskerk in Leuven

Dag Danny,

Het uurtje uitleg van de Sint Michielskerk is voorbij gevlogen.
Je vlotte verstaanbare, af en toe lawaai rondom, uitleg was zeer goed en vrolijk. Wij willen nog meer dingen te weten te komen met u als gids….Tot later en bedankt.

Rik en Lea.

Struyven Rik

St. Michielskerk

Een heerlijke duik in de geschiedenis van deze Jezuïetenkerk! Goed opgebouwd, afwisselend en met een vleugje humor: een aanrader!

Anne De Roo

Rondleiding Sint Michielskerk + primeur Contiusorgel

https://www.facebook.com/paul.p.klok/posts/4025181900905171

Een geleid bezoek aan de Sint Michielskerk in Leuven. Met de gids die we hadden (Danny dus) meer dan de moeite waard. En als extra een primeur, een eerste kort concert voor life aanwezig publiek op het gloednieuwe Contius orgel (de verf was nog nat, zei de orgelist).

Paul Klok

Sint-Michielskerk Leuven

Dankjewel voor het UITSTEKENDE gidswerk, Danny!
We waren er écht van in onze nopjes.
Een prima mix van geschiedenis, merkwaardige dingen, anecdotes, humor, …
En op geen enkel moment langdradig of te veel details.

Herman Kenens

Rondleiding Sint-Michielskerk Leuven

Interessante en levendig gebrachte rondleiding.
Bedankt !

Rika Lefever

Rondleiding in de Sint-Michielskerk in Leuven

Een interessante historische wandeling gehad met gids Danny.
Historisch goed uitgelegd, en met humor gebracht.
Bedankt Danny.

Cecile Vermeulen

Rondleiding Sint Michielskerk leuven

Tijdens een deugdoend zonnetje en een warme namiddag heeft Danny ons als zeer kundige gids blij verrast tijdens deze rondleiding. Zijn historische kennis van Leuven heeft zeer zeker deze namiddag een toegevoegde waarde gegeven.
Boeiende vertellingen rond het bestaan van deze kerk en de invloed van de Jezuïeten hier rond waren zeer waardevol. Een namiddag die ons zal bijblijven. Bedankt Danny en tot de volgende rondleiding

Danny Buls

De Sint Michielskerk

Toffe rondleiding. Duidelijke uitleg gekregen over de kerk in het verleden en nu. Aangenaam om te luisteren naar Danny. Een geboren verteller. De rondleiding duurde iets meer dan een uur, juist genoeg om geboeid te blijven en toch veel info gekregen. Leuke zondagnamiddag vol met historische weetjes.

Viviane Verstraeten

De Jezuïeten in Leuven

Een mooie inleiding over de Jezuïeten hun ontstaan, doelstellingen en hun plaats in de geschiedenis, noodzakelijk om al de verdere uitleg van de rondleiding te kunnen plaatsen en te begrijpen. Danny weet waarover hij spreekt en is eerlijk genoeg om te zeggen dat hij het niet weet als ik over een detail verdere uitleg vraag. Mea culpa om ook over een millimeter (het orgel) te struikelen 🙂 H De rondleiding was een succes en ik heb er niet alleen van genoten, maar ook een aardig stukje bijgeleerd en kennis opgefrist. Proficiat Danny

Werner Bisschop

De Jezuïeten te Leuven

Danny,

bedankt voor de leerrijke wandeling door de historie van de Jezuïeten in het Leuvense. Het was boeiend en enthousiast gebracht, duidelijk verstaanbaar.
Een zwarte vlek in mijn kennis is opgevuld!
Nog veel succes

Leo De Wachter

De Jezuïeten in Leuven

Danny neemt je mee in het verhaal op een boeiende en aangename wijze. Hij brengt het verstaanbaar en gevarieerd met zelfs een mopje en een gedicht, toepasselijk op het thema. Een top gids!

Ingrid De Wachter

Jezuïeten

Niet tegenstaande corona en af en toe een stortbui een meer dan aan te raden rondleiding. Onderwerp werd met kennis van zaken en soms een sprankeltje humor gebracht. Aan te raden voor elkeen die wat meer over deze orde wenst te weten. Meer dan èèn vooroordeel en valse beschuldiging werd uit de wereld geholpen. Mijn interesse werd er enkel nog meer door geprikkeld .

Guido Somers

Open Monumentendag Domein de Spoelbergh

Thx 👍👍 zondag tijdens de rondleiding op ‘t domein van de Spoelbergh was het volop genieten van uw gevatte uitleg doorspekt met humor😉 We kijken ernaar uit om dit zéker nog eens over te doen weliswaar op n andere locatie.

Met vriendelijke groeten

Marie-Jeanne Schaekers

Marie-Jeanne Schaekers

Rondleiding Sint-Michielskerk Leuven

Genoten van de rondleiding in de Sint-Michielskerk. Leerrijk, bijwijlen speels gebracht en een zeer aangename stem om naar te luisteren.

Thierry De Groote

Hocht vruger en na

Bijzonder leuke ervaring om mijn buurjongen van een goeie 45j geleden vandaag geboeid te volgen door Haacht nadat onze levenslopen wat uiteen liepen. Danny, bedankt om de gezellige weetjes van vroeger en nu op jouw manier te brengen. Een leuke mengeling van historische feiten en sappige verhalen en bijhorende foto’s die mij als ex-Haachtenaar nu al doen uitkijken naar de volgende gelegenheid! Marleen en ik komen binnenkort terug 👍

Erik Marien

In de voetsporen van Erasmus

Op een druilerige en kille aprildag verdapperde een groep van Davidsfonds Aartselaar om toch maar, met Danny als gids, Leuven te verkennen. Ondanks die minder goede weersomstandigheden heeft hij iedereen constant weten te boeien. De figuur van Erasmus en de invloed op zijn tijdgenoten werd erg goed geduid. Op veel plaatsen in Leuven is zijn erfenis nog steeds merkbaar. Met heel wat andere weetjes over Leuven tussendoor was het voor ons een leerzame namiddag. Met een erg duidelijke en verstaanbare taal wist Danny continu iedereen in de ban te houden. Deze rondleiding is een absolute aanrader!

Paul Reyniers

Jezuïeten wandeling

Beste Danny,

 

Je bezorgde elke deelnemer een bijzonder geslaagde namiddag!

Bij het nakaarten in de alabonheur bleken

je uitleg en anekdotes  ten zeerste geapprecieerd.

We wensen jou nog veel succes met je rondleidingen.

 

Vriendelijke groeten

 

Godelieve Van der Heyden